Far Değişim & Tamir

Far Değişim & Tamir

Far, aracın önemli dış aydınlatmalarından biridir. Far sisteminin bozulması veya çalışmaması araç sahibinin can güvenliği açısından oldukça tehlikelidir. Far sisteminde oluşan çatlak, kırık veya ayak kopması gibi hasarlarda far sisteminin değiştirilmesi gerekir.

Farın değiştirilmesi bazı durumlarda yüksek maliyetlere çıkmaktadır. Bu gibi durumlarda iyi bir servis üzerinden hizmet alarak far sisteminin onarılması sağlanmaktadır. Bu onarımlarla birlikte far eski görüntüsüne ve işlevini kavuşmaktadır. Far değişimini iyi bir servisin yapması oldukça önemlidir. Çünkü sorunun yüzeysel mi yoksa kablolardan kaynaklı mı olduğunu servis net bir şekilde araç sahiplerine iletmektedir. Bu anlamda araç sahibi bilgisi olmadığı bir konuda far sistemine bir işlem uygulamaktan kaçınmalıdır. Gaziantep Far Değişim & Tamir, Şehitkamil Oto Far Servisi değişim, tamir ve kontrol işlemlerinizi uygularken aydınlatma açısından en net görünümü sağlamaktayız.

Sadece Far Camı Değişir Mi?

Eskiden üretilen farların önünde yer alan şeffaf malzeme camdan üretilmiştir. Ancak şimdilerde far sistemlerinde cam yerine plastik malzemeler kullanılmaktadır. Eski model araçlarda kaza anında hasar gören farın sadece camı değiştirilirken, günümüz araçlarında komple far değişimi yapılmaktadır. Çünkü plastik, far sisteminin bütünüyle zarar görmesine sebep olmaktadır. Bu anlamda günümüzde far camının tek başına değiştirilmesi yeterli gelmemektedir. 

Gaziantep far tamiri işlemi bu bölgede insanlara memnuniyet vermiş ve araçların dış aydınlatma unsurlarının performansını yükseltmiştir. Bazen far camında kırık ve çatlaklar söz konusu olurken, komple farı değiştirmek yerine, far camı üzerinde çalışma yapmak insanlar tarafından tercih edilmiştir. Yalnızca farı değiştirmek mümkün olduğu gibi, bu konuda deneyimli ve tecrübeli bir servisin çalışmaları problemleri giderme açısından iyi bir sonuç ortaya koyacaktır. 


Araç Farı Nasıl Değiştirilir?

Araçtaki far sistemi, kaza veya darbe sonucu işlevini kaybetmektedir. Böyle durumlarda yeni bir far ile değişiminin yapılması gerekir. Far değiştirme işlemi servis üzerinden alınacak önemli bakımlardan biridir. Far sisteminin değişimi yapılırken uygulanması gereken adımlar aşağıda verildiği şekildedir;

1. Öncelikli olarak far test edilir.

2. Sigorta, duyu ve far ünitesinin mevcut kabloları kontrol edilir.

3. Tampon sökülür.

4. Farın kenar bağlantıları sökülür. 

5. Far yuvasından çıkarılır. 

6. Farın arkasında bulunan bağlantılar düzgün bir şekilde sökülür. 

7. Yeni farın arkasında bulunan bağlantılar dikkatlice araca bağlanır. 

8. Far sistemi düzgün bir şekilde yerleştirilip son kontrolleri yapılır. 

Araç farı değişimi konusunda uzman kadro ve başarılı teknik ekip çalışmaları, hemen çözüm oluşturur. Son derece başarılı ve güvenilir bir servis, takım ve ekip kalitesi ile araç farı değişiminde önemli bir çözüm yaratır var. Far camının düzenli bir şekilde değişimi aracın aydınlatma performansına büyük katkı sağlar. 

 

Far Camı Neden Yapılır?

Günümüzde far sistemi için kullanılan cam malzemeler yerine Polikarbon Plastik kullanılmaktadır. Bu malzeme cama göre daha esnek ve dayanıklı bir yapıdadır. Bu anlamda kaza veya darbeden etkilenme durumu cama göre daha azdır. Günümüzde bu malzemenin araçlarda kullanılmasının nedeni dayanıklı ve kolay zarar görmeyen yapısından kaynaklıdır.

Far camı yapımında kullanılan malzeme endüstriyel olarak pek çok alanda önemli bir tercih ürünü olarak karşımıza gelmektedir. Polikarbon malzeme dayanıklı dirençli, saydam ve ışığı geçiren yapısı ile insanlar için gayet faydalı bir malzeme olduğunu göstermiştir. Araç farları bu malzemeden yapılırken, aydınlatma unsurlarının yüksek performansını bu sayede daha iyi seviyede görmek söz konusu olmuştur.

İlgili Konular

Fren Merkezi Arızası

Fren Merkezi Arızası

Fren sistemi, herhangi bir aracın güvenliği için kritik bir unsurdur ve bu sistemin kalbinde fren ana merkezi yer alır. Bu bileşen, sürücünün fren pedalına uyguladığı basıncı aracın tekerleklerine ileten hidrolik bir mekanizmadır. Zamanla fren merkezi aşınabilir veya bozulabilir, bu da fren sisteminin etkinliğini doğrudan etkiler. Bu makalede, fren ana merkezinin işleyişini, potansiyel arıza belirtilerini ve bu arızaların aracınızın performansına etkilerini inceleyeceğiz. Bu bilgiler, aracınızın fren sistemini anlamanıza ve zamanında müdahale etmenize yardımcı olacaktır.

Rehbere git

Kızdırma Bujisi Arızası

Buji, otomobillerde kritik bir öneme sahip olan bir bileşendir.

Rehbere git
Kızdırma Bujisi Arızası
Araç Aküsünün bittiği Nasıl anlaşılır

Araç Aküsünün bittiği Nasıl anlaşılır

Aracın aküsünün bitmesi veya arızalanması araç sahipleri tarafından tespit edilmektedir. Çünkü biten bir akü aracı çalıştırmaz. Bunu anlamının en kolay yolu ise akü voltajının kontrol edilmesidir.

Rehbere git

Triger Kayışı Değişimi

Triger kayışının değişim zamanının geldiğini anlamak, genellikle aracınızın bakım kılavuzunda belirtilen servis aralıklarına dayanır.

Rehbere git
Triger Kayışı Değişimi